ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική Σελίδα / Περιβάλλον
Περιβάλλον

  • Η συμμετοχή της κοινότητας (Δεκέμβριος 2003 – Σεπτέμβριο 2004) σε δικοινοτικό πρόγραμμα που επιχορηγείται από το USAID και το UNDP και εκτελείται από το UNOPS . Το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό και είχε σαν θέμα την «Καταγραφή των Πηγών Παραγωγής Οργανικών Απορριμμάτων σε Αστικές και Αγροτικές Περιοχές της Κύπρου». Συνεργαζόμενοι φορείς ήταν ο οργανισμός ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας, ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Κοινότητα Εργατών και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Λεύκας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 οικογένειες από την κοινότητα μας και 45 οικογένειες από τον Δήμο Αγλαντζιάς.
  • Η συμμετοχή της κοινότητας (από τον Μάιο του 2006) σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτείται από το UNDP με θέμα την ‘Κομποστοποίηση στο σπίτι’ (‘Home Composting’). Το πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού από τα σκουπίδια που δημιουργούνται στο σπίτι και στο κήπο αναμένεται ότι θα βγει πρώτης ποιότητας φυτόχωμα. Στο πρόγραμμα, που συμμετέχουν 16 οικογένειες από την κοινότητα μας, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου .
  • Υποβολή κοινής πρότασης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «INTERREG III B/ ARCHIMED», Μέτρο 3.1 «Προστασία, Σχεδιασμός και Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Τοπίων» για τη χρηματοδότηση του έργου: «No Waste MED!» με Διακρατικούς Εταίρους τον Δήμο Ελευσίνας (ΕΛΛΑΔΑ), τον Δήμο Σίφνου (ΕΛΛΑΔΑ), την Κοινότητα Εργατών (ΚΥΠΡΟΣ), τον Δήμο Πάρου (ΕΛΛΑΔΑ) και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΛΛΑΔΑ).

 


Τυπώστε Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε
Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.