ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική Σελίδα / Ιστορία / Σχολεία
Σχολεία

Το πρώτο Δημοτικό Σχολείο στους Εργάτες λειτούργησε το 1900. Προηγουμένως όσα παιδιά ήθελαν να μάθουν γράμματα πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό, και αργότερα στις Κοινότητες Πέρα και Ψημολόφου. Από το 1900 μέχρι το 1926 στο σχολείο φοιτούσαν και μαθητές από την κοινότητα Ανάγυια.



Αρχικά το σχολείο στεγαζόταν σε αίθουσα που παραχώρησε η εκκλησία, αλλά λόγω της ραγδαίας αύξησης των μαθητών, το 1950 κρίθηκε αναγκαία η ανέγερση νέου κτιρίου, στο χώρο που βρίσκεται το σχολείο σήμερα. Στο σχολείο υπάρχουν 8 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα οικοκυρικών, γραφείο Διευθυντή και αίθουσα Δασκάλων. Υπάρχει επίσης γήπεδο ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και αντισφαίρισης. Στο Δημοτικό Σχολείο προγραμματίζονται  για το 2010 η πλήρης ανακατασκευή των αθλητικών χώρων, των κερκίδων και της αυλής και η κατασκευή νέων αποχωρητηρίων, αποδυτηριών και ιατρείου. Επίσης θα γίνει και αναπαλέωσης του παλιού Σχολείου.  Στο σχολείο φοιτούν 118 μαθητές και διδάσκουν 13 δάσκαλοι.


Στην κοινότητα επίσης λειτουργεί Δημόσιο Νηπιαγωγείο το οποίο προετοιμάζει τα παιδιά για την είσοδο τους στη δημοτική εκπαίδευση.
Πέραν των πιο πάνω δημόσιων σχολείων, το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Εργατών, λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Παιδική Λέσχη, όπου οι εργαζόμενες μητέρες μπορούν να εμπιστευτούν την φροντίδα των παιδιών μέχρι να επιστρέψουν από την εργασία τους. Στόχος και επιδίωξη του Συμβουλίου του ΣΚΕ και του Κοινοτικού Συμβουλίου Εργατών, είναι η ανέγερση ιδιόκτητων κτιρίων σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το κράτος, όπου θα συστεγασθεί, τόσο το νηπιαγωγείο όσο και η παιδική λέσχη.


Τυπώστε Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε
Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.