ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική Σελίδα / Ιστορία / Ονομασία
Ονομασία

Η κοινότητα ήταν γνωστή με την ίδια ονομασία τουλάχιστον από την εποχή της φραγκοκρατίας και σε μεσαιωνικού χάρτες σημειώνεται ως Argates. Κατά την εποχή της φραγκοκρατίας αποτελούσε φέουδο και κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας το Εβκάφ απέκτησε στην περιοχή της κοινότητας (βόρεια και βορειοδυτικά της) αρκετή κτηματική περιουσία.

Οι Εργάτες είναι μια από τις κοινότητες του βασιλείου της αρχαίας Ταμασσού και το όνομα του έχει άμεση σχέση με τους εργάτες που δούλευαν στα μεταλλεία χαλκού της Ταμασσού, που λειτουργούσαν την τότε εποχή. Οι εργάτες των μεταλλείων διάλεξαν αυτό το μέρος, στην αριστερή όχθη του ποταμού Πεδιαίου, για να δημιουργήσουν τον συνοικισμό τους. Το άφθονο νερό του ποταμού μαζί με τους μικρούς λόφους, που προστάτευαν τον συνοικισμό από τις πλημμύρες, καθιστούσαν τον τόπο ιδανικό για να κατοικήσουν. Σιγά-σιγά οι λιγοστές καλύβες πλήθυναν και όποιος ήθελε να πάει στον συνοικισμό έλεγε «Πάω στους Εργάτες». Όταν στη συνέχεια τα μεταλλεία έκλεισαν το όνομα Εργάτες έμεινε στο χωριό, για να διατηρηθεί μέχρι σήμερα.

Πιθανότατα ο οικισμός δημιουργήθηκε κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο (ίσως στα πρώτα χριστιανικά χρόνια),οπότε λειτουργούσαν ακόμη τα μεταλλεία της Ταμασσού.


Τυπώστε Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε
Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.